Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev misshandlad i sin egen bostad

Två män trängde sig in i en annan mans bostad. Därefter misshandlade de mannen som bodde där, förstörde hans glasögon och kastade bort hans telefon.

Nu döms de två männen till samhällstjänst.

Annons

Det var en kväll i oktober förra hösten som de två männen, en i 20-årsåldern och en i 50-årsåldern, begav sig till mannens lägenhet i ett samhälle i Åre kommun.

Mannen som bodde där och mannen i 20-årsåldern var bekanta med varandra sedan 20-åringen nu var tillsammans med hans tidigare tjej. Detta hade gjort att det fanns meningsskiljaktigheter mellan de båda männen. Sms- samt telefonkontakt mellan dem båda ledde till att 20-åringen och 50-åringen den aktuella kvällen begav sig till mannens bostad.

Väl där trängde de sig in i mannens bostad, trots att han försökte stänga dörren och få dem att gå därifrån. 20-åringen satte en fot i dörren och gav mannen en rak höger i ansiktet så glasögonen och mobilen for iväg.

Därefter hamnade han på golvet och fick då fortsätta att ta emot slag från de båda männen innan de avslutade med att hålla öl över honom där han låg på hallgolvet. Sen lämnade de bostaden.

Glasögonen förstördes i tumultet och mobilen försvann helt. Och nästa dag fick mannen knacka på hos grannen för att låna en telefon så han kunde ringa.

De två männen nekar till anklagelserna och menar att mannen som bodde i lägenheten drog in dem i hallen och att minde tumult utbröt, samt att de alla halkade på det blöta golvet. Men tingsrätten att det är en osannolik förklaring och dömer de båda männen för misshandel och olaga intrång. Båda får 75 timmars samhällstjänst som straff och ska tillsammans betala 12 845 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons