Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara ekologiskt på kakkalaset i Mörsil

/
  • Ett av tävlingsbidragen till 2008 års småkakstävling. Det gäller att vara kreativ och hitta på egna skapelser för att imponera  på juryn.Foto:  Kretsloppshuset

På söndag är det dags för alla kakmonsters höjdpunkt: småkakstävlingen på Kretsloppshuset i Mörsil.

Annons

Det är tredje året i rad som Kretsloppshuset och långsammatens förespråkare, Slow Food Jämtland, arrangerar tävlingen, som åtföljs av stort kakkalas och auktion. Enligt Christl Kampa-Olsson från Kretsloppshuset är reglerna superenkla: de tävlande ska baka 50 småkakor och lämna in dem senast klockan 11 på söndag.

Kruxet är att så långt möjligt använda ekologiska och/eller lokalt producerade råvaror. Allt dukas upp på ett bort och en jury står beredd att bedöma smak, doft, konsistens, utseende och kreativitet.

Sedan är det fritt fram för besökande kakälskare att hugga in och smaka på godbitarna. Efter prisutdelningen auktioneras kakorna ut till högstbjudande.

Mer läsning

Annons