Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åres gröna dalar

Pengar finns. Projekt sökes.
Åre kommuns andra Leaderprojekt ”Åres gröna dalar” dammsuger just nu kommunen i jakt på nya idéer och projekt att finansiera.

Annons

Verksamhetsledare Catarina Nordin leder den informationsturné som pågår sedan en vecka tillbaka. Träffar har hittills hållits i Kall, Mattmar och Enafors. 
Det handlar alltså om landsbygdsutveckling. Leaderprojekten, som ligger inom EU:s svenska landsbygdsprogram för åren 2007-2013, går i korthet ut på att dela ut medel till lokala samarbetsprojekt som ska berika bygden och föra utvecklingen framåt. Ett absolut krav för att få pengar är att projektet kommer många till del.
Leader är en speciell metod där utvecklingen börjar lokalt och på så vis får stark förankring i bygden.  För Åres gröna dalar började det med Fjällbete och Årearenan och växte därifrån. I dag ingår såväl ideella krafter som folk från kommunen och näringslivet och geografiskt sträcker sig projektet över hela kommunen - förutom Hallenbygden, som har sitt eget Leaderprojekt.
Tanken med turnén är att fånga upp nya idéer och inspirera de som kläckt dem att söka finansiering för sina projekt. Det senaste informationsmötet hölls i Enafors i tisdags.
Turnén drar nu mot sitt slut. Men ett möte återstår. Det hålls på torsdag den 28 maj på Hållands folkhögskola.

Mer läsning

Annons