Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årehus svarar på kritiken: – Vi förstår inte problemet

På Årehus AB har man ingen större förståelse för grannarnas kritik mot helikopterplattan. Plattan blir varken dyr eller mera störande än nuvarande alternativ.

Annons

Fastighetschef Hans-Olof Bergström på Årehus förklarar att marken där plattan ska byggas är deras. Men det är landstinget som gett Årehus i uppdrag att projektera och bygga en platta för ambulanshelikoptern nära akutentrén på baksidan av sjukhusbyggnaden. Det är också Landstinget som står för hela kostnaden.

Bergström förklarar också varför inga grannar informerades.

– Eftersom hela området är undantaget för sjukvårdsverksamhet behövs heller inget bygglov. Därför fanns det heller ingen informationsplikt gentemot grannarna, förklarar Bergström.

Han tycker för övrigt att 250 000 kronor är billigt för det jobb som ska göras. En talldunge behöver avverkas och toppen på kullen skalas av och planas ut. Sedan ska plattan gjutas.

I dag landar helikoptrarna på en personalparkering vid infarten, och varje gång bilar står där måste den utrymmas.

– Och skulle vi ta den så måste vi ju bygga en ny parkering, säger Bergström, som också påpekar att störningarna för de boende åt det hållet minskar när nya plattan byggs.

Han tror inte heller att de boende på Tallkronan kommer att störas mer än i dag. Anledningen är att de har sina rum längre bort i byggnaden.

– För dem blir det inte närmare till den nya plattan, säger Bergström.

Mer läsning

Annons