Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åredag drog många besökare

Åredagen hölls i går på splitter nya Copperhill. Många kom bara för att få se det fantastiska hotellet.

Annons
Det var välorganiserat i detalj. Som bilist stoppades man av en väktare redan nere i Björnen och ombads parkera där för att bussas upp till hotellet. Copperhill är nämligen fortfarande byggarbetsplats och tillgången på parkeringsplatser uppe på Förberget mycket begränsad. För att undvika parkeringskaos erbjöd hotelledningen fri busservice.
Många såg hotellet för första gången. Och det är en storslagen syn. Även de mest luttrade fastighetsfolk tappar hakan när de kommer in i den kopparinklädda lobbyn och ser rymden i rummet. Högt i tak är bara förnamnet här.
Åredagen hölls i ett konferensrum en trappa ner, intill den rundade baren som totalt domineras av ett foto från Husås gruvepok. Här minglades det i pausen.
Mötet handlade mycket om de nya avtal som medlemsföretagen nu ska skriva med destinationsbolaget Åreföretagarna AB. Det innebär både nya villkor och medlemsavgifter och VD:n Lars Börje ”Bulan” Eriksson gjorde sitt bästa för att förklara fördelarna, vad de betalar för och vad de får igen.
I övrigt var det som vilken Åredag som helst, förutom att en hel del tid ägnades åt miljöfrågor och klimathot. Kommunens näringslivschef Jan Andersson, ständig optimist, kunde dock se fördelar för Åre även i de mest dystra fakta om höjda temperaturer och färre snödagar i en ny utredning som tagits fram av Sweco.
I vanlig ordning delades Åres årliga företagspriser ut. Årets företagare heter Åsa och Rickard Fredriksson, vars Årebjörnen Skidcenter i dag är officiell Vasaloppsbutik. Nyföretagarpriset gick till Magnus Ekelund, Åre konferens.
Guldstjärnor gick till STF Storulvån, för bästa serviceföretag, och till Anne Johansson på Åregården för bästa serviceperson.

Mer läsning

Annons