Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åre får bidrag till två nya yrkesutbildningar

Åre beviljas pengar för att driva två nya yrkeshögskoleutbildningar i två år: en för event och en för skidlärare. Det har myndigheten för yrkeshögskolor beslutat. Däremot blev det nobben för Häst- turismutbildningen.

Annons

Av de 851 ansökningar som kommit in till Yrkeshögskolemyndigheten beviljas 297 utbildningar med start hösten 2010.

Två godkända utbildningar finns på Campus Åre: Event och Mötesproducent och Åre Sport och Skidlärarutbildning.

Nya är de egentligen inte alls. Skidlärarutbildningen har drygt 20 år på nacken och event ungefär fem. De har funnits i många former, nu senast som KY, kvalificerade yrkesutbildningar, ett numera avskaffat begrepp.

Men nu säkras alltså deras framtid i ytterligare två år. Beslutet att godkänna dem som yrkeshögskoleutbildningar betyder i klartext att Campus Åre får pengar att driva utbildningarna de kommande två åren.

Skolledningen i Åre är lättad och glad.

- Skönt med ett positivt besked, nu kan vi gå vidare med vår uppskattade utbildning, säger Anita Nässlander utbildningsansvarig för Event och mötesproducentutbildningen, i en kommentar.

– En alpin ort som Åre utan en skidlärarutbildning, det hade varit illa, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Leif Nord (M).

Däremot blev det inga medel för Hästturismutbildningen som man också hade sökt för. Campus Åres rektor Kicki Eriksson tänker dock inte ge upp.

 - Vi tror på utbildningen, tar nya tag och kommer att arbeta vidare med våra kontakter för att se om vi kan starta den i en annan form i höst, säger hon.

Mer läsning

Annons