Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åre dyrast i Sverige, men billigt internationellt sett

/
  • En undersökning visar att Åre är dyrast i Sverige för skidsemester men vid en internationell jämförelse är det billigt. Foto: Henrik Flygare

En skidsemestervecka för en familj kostar mer än 10 000 kronor mer i Åre än i Vemdalen. Det framgår av konsumentguiden Pricerunners senaste undersökning.

Annons

Skistars destinationer är prisvärda i en internationell jämförelse, det är Skistar själva snabba med att påpeka i ett pressmeddelande om Pricerunners femte årliga prisjämförelse mellan olika skidorter.

Tre svenska skidorter, Vemdalen, Sälen och Åre, finns med i undersökningen och de står sig bra i jämförelse med orter som franska Val d'Isère, Jackson Hole, USA, och Verbier, Schweiz, där det kostar 66 799, 62 772 respektive 60 657 kronor för en familj att semestra en vecka.

De enda länder som är billigare än Sverige är Tjeckien, Bulgarien och Rumänien.

Men av de tre svenska destinationerna, som alla ägs av Skistar, är Åre i särklass dyrast. Där kostar en familjevecka 34 725 kronor. Därefter kommer Sälen, 28 021 kronor, och Vemdalen, 24 523 kronor. I undersökningen har man tittat på kostnader för transport, boende, liftkort, skid- och snowboardhyra och mat för en familj på fyra personer.

Mer läsning

Annons