Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarligt teleavbrott i Ottsjö

Återigen har delar av den jämtländska fjällvärlden drabbats av teleavbrott.

– Mobilnätet har varit dött i hela dalgången mellan Ottsjö och Vålådalen i mer än ett dygn, säger Claes Hedlund i Ottsjö.

Annons

De senaste dagarna har Telias mobilnät under långa perioder legat nere helt i området kring Vålådalen och Ottsjö i västra Jämtland.

– Det var i torsdags någon gång mitt på dagen som besvären började. Hela den dagen var det så gott som omöjligt att komma fram på mobilen, säger Claes Hedlund som är fritidsboende i Ottsjö.

– Sedan i morse (läs fredag) har täckningen kommit och gått. Man ska ha tur om ett samtal hålls i gång mer än ett par minuter utan att brytas, fortsätter han.

– Normalt sett är täckningen bra i området. Nu har jag pratat med ett flertal personer som rört sig i området och alla har samma problem.

Claes Hedlund har försökt få svar från Telia om var problemet ligger, dock utan framgång.

– Ringer man dit är det ”goddag, yxskaft”. Ingen kan svara på vare sig vad felet är eller hur länge problemet kommer fortgå. Och ber man att få tala med någon högre upp i hierarkin så får man bara ett nej till svar.

LT har tidigare berättat om hur Frostviksfjällen haft långvariga problem med avbrott i telefonnätet. Liksom i den regionen rör sig för tillfället många turister i Vålådalen-området, vilket gör telefontäckningen till en viktig säkerhetsfråga.

– Det är väldigt många som vandrar i fjällen och för dem är mobilen livlinan till omvärlden. Om täckningen försvinner borde Telia åtminstone gå ut med meddelanden i radion om det, tycker Claes Hedlund.

När LT tar kontakt med Telia säger företaget sig inte ha registrerat några problem.

Inte heller efter en koll med Telias drifttekniker kan några felaktigheter i områdets mobilnät upptäckas. I stället uppmanar man allmänheten i området att felanmäla problemet om besvären fortsätter.

Mer läsning

Annons