Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

8100 såg WC-tävlingarna i Åre

/
  • Publikmässigt blev helgens världscuptävlingar i Åre en succé för nya nationalarenan. Sammanlagt kom 8100 personer och såg tävlingarna vilket arrangörerna var mycket nöjda över.
  • Arrangörerna var mycket nöjda med de första tävlingarna i den nya arenan. Och det var även publiken, även om de svenska framgångarna uteblev.
  • Läktaren fylldes upp med publik alla tre dagarna.

Även om de svenska framgångarna uteblev så uteblev inte publiken. Helgens världscuptävlingar i nya alpina nationalarenan i Åre blev en stor publiksuccé.

Annons

På invigningsdagen i fredags kom 2500 personer, på lördag 2900 och på söndag 2700.

Sammanlagt kom alltså 8100 personer och såg helgens tävlingar. Förutom publiken var tio kommentatorer på plats och tre TV-bolag sände live. Arrangörsstaben bestod av 323 personer med i huvudsak volontärer.

Arrangörerna inom FIS och World Cup Åre var jättenöjda och en av de nöjdaste var arena-och sportansvarige Nalle Hansson, som tyckte det kändes fantastiskt att genomföra tävlingarna i den nya arenan, med fulla läktare och med ett första test av lokalerna.

– Det har varit en lång väg från första skiss till färdigt bygge! Framtidens världscupsarrangör kommer att husera med sina lokaler i huset från och med maj, sade Hansson i ett pressmeddelande.

Bygget är alltså inte helt klart. I dag går byggjobbare in igen och går allt enligt planerna står arenan helt färdig och klar i maj.

 

Mer läsning

Annons