Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 fjällräddare sökte i lavin på Getryggen

Under lördagen gick en lavin på Getryggen i trakterna av Storulvån och lokala fjällräddare som bor i trakten kallades in för att kontrollera lavinområdet.

Annons

Under eftermiddagen hade polisen inga indikationer på att någon följt med lavinen. Den upptäcktes av en privatperson som såg lavinen gick på Getryggen efter lunch.
Han kunde dock inte urskilja om någon människa drogs med och polisen kallade in lokala fjällräddare samt Åres fjällräddningsgrupp. Även hundar som ingår i fjällräddningen har använts för att söka av området under eftermiddagen.
Dessutom har två hundpatruller och en civil helikopter använts för att flyga ut och in hundförare, enligt vakthavande befäl vid polisen i Östersund.
Sammanlagt är 20 fjällräddare på plats och möjligheten att överleva en lavin efter 20 minuter minskar snabbt om man inte har någon form av lufttillförsel.
Första söket med hund uppges inte ha gett någonting. Sök med en annan hund gjordes också i området för att minska ovissheten. Eftersom samtliga insatser inte gav några indikationer på att någon dragits med avbröts insatserna vid 16-tiden.

Mer läsning

Annons