Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland vässar formen mot Sverresborg

15 dagar kvar – då vässar Jämtland Basket formen med hemmamatch mot norska Sverresborg.

– Jag vill se vad vi behöver träna extra på, menar Pontus Frivold.

Jämtlands andra träningsmatch av totalt fem innan seriepremiären spelas under fredagen mot ett norskt nykomlingslag.

Trondheimsklubben Sverresborg gick upp i högsta serien i fjol och kommer nu till Östersund för att spela tre matcher i Östersund. Först mot Jämtland Basket på fredag, sedan mot Jämtland U och Lillhärdal under helgen.

– Jag vet inte vilken nivå Sverresborg håller, men enligt uppgift ska de ha en spelare från Australien i sitt lag, säger Frivold.

Jämtlandscoachen vill se sitt lag ta nya utvecklingssteg sedan mötet med Umeå i augusti. Kanske framför allt i försvarsspelet.

– Vi har lagt väldigt mycket tonvikt på att få in defensiva grunder. Vi har tränat på att göra saker i högt tempo.

• Vilken är din filosofi i försvarsspelet?

– Att alla ska kunna stoppa sin kille. Grunden där är man-man.

Frivold tror att försvarsspel handlar om enkla saker.

– Du kan träna dig till ett bra försvar. Försvar bygger mestadels på vilja och inställning.

Defensiven var inte särskilt imponerande från duon Eric Mosley och Brandon Petersen mot Umeå.

• Uppgifter säger att ni överväger att byta Mosley?

– Nä, de uppgifterna kan jag dementera direkt. Eric utvecklas hela tiden och både han och Brandon har växt mycket sedan de kom hit.

Senaste tillskottet, Egal Saleman, gör en spännande comeback mot Sverresborg. Senaste matchen med Jämtland var den fjärde kvartsfinalen mot Sundsvall, våren 2009.

Samtidigt är Pontus Frivold i gång med att färdigställa årets Jämtlandspussel. Tre spelare som är tänkta att fylla de sista platserna i truppen är Serabilo Boucari, Samuel Mukooza och Max Tandberg.

Boucari lär dock tacka nej. Han har just blivit pappa igen och har ett krävande jobb som förhindrar ligaspel. Träningssparring är nog det bästa som Frivold kan få ut av "Bilo".

– Samuel ser jättebra ut och löser det sig bara med hans jobb ska vi nog skriva kontrakt. Vad gäller Max tittar vi på vilken lösning som är bäst för honom. Division 2 eller ligan.

• Ni har tydligen tackat nej till Emil Salon, trots att han vill till Jämtland. Stämmer det?

– Ja, jag har pratat flera gånger med Emil. Vi kan inte få fram de "kulor" som behövs just nu. Men det är stärkande för oss som klubb att spelare börjar intressera sig för oss, inte minst från storklubbar som Sundsvall.