Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland värvar utländsk ligaspelare

Ett akut skadeläge gör att Jämtland Basket värvar in en ny, utländsk spelare.

Anne Farrell, 25-årig insidespelare från Norrköping, har skrivit ett korttidskontrakt med Jämtland.

Farrell har spelat fyra matcher med Norrköping i damligan och gjort klart godkända insatser. Hon snittar 22 minuter, 7 poäng och 5.8 returer per match.

Det räcker ändå inte enligt Norrköpings coacher. Eller rättare sagt, coachen Lars Johansson tycker Farrell är för liten.

185 centimeter räcker inte för att spela försvar på motståndarlagens centrar i internationella matcher.

– Lars Johansson menar att de skulle ha behållt Anne om laget bara skulle prestera i damligan, berättar Dennis Cooper, coach i Jämtland.

Norrköpings internationella Europacupspel verkar alltså bli Jämtlands lycka. Nu får man en kvalitetsförstärkning som dessutom redan finns i Sverige.

– Det gör att vi slipper kostnader med resor och så, säger Cooper.

Hur pass dyr är värvningen?

– Det är alltid en kostnad, men vi kände att vi behövde göra något i den situation vi befinner oss i med skador på flera spelare. Annars hade det kunnat bli en jättetuff uppförsbacke.

– Vårt skadeläge på våra stora spelare samt att vi har matcher som krockar med Stockholmsserien, där vår landslagsspelare Alexandra Andreou också är med, gjorde att vi kunde bli väldigt tunna på de stora positionerna.

Skador, ja. Jämtland har fyra spelare på denna tråkiga lista. Insidespelarna Sara Gazanfareeon Karlsson och Frida Joelsson har stukade fötter medan guardduon Olivia Björk och Linnea Mörtberg har en näsbensskada respektive långvariga fotledsproblem.

Hur är läget med Sara och Frida?

– Förra helgen hade vi ingen aning om hur länge de skulle bli borta, men nu har de i alla fall börjat träna.

Dennis Cooper är mycket glad att han nu får in en förstärkning som förhoppningsvis ska kunna lyfta laget direkt.

– Med Anne säkrar vi upp så att vi har en spelare av hög kvalitet, som kan hjälpa oss att få resultat. Hon ska i första hand vara med i fyra matcher. Två i november, två i december. Sedan får båda parter utvärdera situationen.

De fyra matcherna spelas faktiskt alla på hemmaplan. Mot Lidingö, Blackeberg, Sundsvall och Alvik.

Anne Farrell gör sin första träning med Jämtland på måndag kväll.

Hur ser du henne som spelare?

– Hon kan spela trea, fyra och femma och har ett fint skott, men hon är även en bra passare. Hon kommer att tillhöra proffsighet på träningar och matcher-

Dennis Cooper hoppas att Farrells inträde kan lyfta alla spelare, även Tanisha Woodard.

– I söndags (mot Uppsala) var det enkelt att vara ledare. Då drog alla spelare sitt strå till stacken.

Samtidigt förstärker Jämtland även på coachstaben. Dennis Cooper får hjälp av Erik Andersson, tidigare spelare i Jämtlands ligalag. Han kommer att kliva in som resurs ett antal dagar i veckan.

– Det är bra med fler ögon på spelarna och gruppen. Föreningen är väldigt glad att en ung och hungrig coach kommer in i verksamheten.