Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtland värvar 23-årig spelare från Slovenien

Jämtlandscoachen Mathias Eckhoff har gjort sitt sista värvningsdrag. I dag landar 23-årige slovenen Luka Marolt på Arlanda. Och debuterar kanske redan i kväll mot Gothia.

Annons
- Han får två veckor på sig i en try out, säger sportchefen Mikael Bernervall.
Den 202 cm långe Marolt är en 4-3:a och en skytt. Han väger bara 90 kg och är alltså inte tänkt att kliva in som insidekraft.
- Han satt redan på planet när vi fick veta att Jocke (Eriksson) blev skadad. Vi får se om vi har tillräckligt med kilo. Men Marolt är bara här på två veckors test först. Och vi är ute efter en skytt.
Marolt spelade i fjol på Island, i samma liga som Tommy Johnson. Där hade han fina 18 poäng i snitt och hela 43 procent på trepoängsskyttet.
- Vissa spelare får alltid i bollen hur de än halkar omrking. Luka har alltså gjort 30 poäng här och där.
23-åringen är uppfostrad i Olympic Ljublijana och har bland annat meriter från U 20-EM i Moskva 2005, där han noterade åtta poäng i snitt.
Har det varit en svår värvning?
- Det har varit ganska mycket jobb med olika namn hela tiden. Den stora diskussionen var om vi ska ha en eller två Bosmanspelare. Vi såg att vi behöver ha en aggressivitet när vi tränar. Nu när Björn saknades tappade vi lite direkt.
Värvningen av Luka Marolt var ovanligt billig.
- Tommy och Luka kostar lika mycket som "Salla" (Dumbliauskas).

Mer läsning

Annons