Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland vände och vann i rysare

Vilken match och vilken infernalisk spänning!

– Jag är oerhört stolt att vi vann vår andra förlängingsseger och inte gav upp, sa Pontus Frivold efter Jämtland 109—107 mot Nässjö.

Mycket har man varit med om i Sporthallen genom åren, men den här fajten går nog in på tiobästalistan.

Då talar vi främst om dramatik.

Jämtlands klubbdirektör "Pecka" Johansson tyckte, enligt Pontus Frivold, att det var "vidrigt" att behöva genomlida ytterligare en rysare på hemmaplan (de två senaste, mot Örebro och Sundsvall, avgjordes alla i absoluta slutskedet).

Frivold själv njöt. Men frågan är vad han tänkte under den otroligt svängiga matchen?

– Vad roligt, tänkte jag. Återigen en härlig stämning i hallen, energi åt alla håll.

Hur kände du dig i förlängningen?

– Det kändes ganska tryggt. Jag var helt övertygad om att vi skulle vinna.

Frivold var dock röd i ansiktet av all anspänning och det helt naturligt. Det här var en match som såg ut att gå Jämtland ur händerna flera gånger.

Jämtland hade 87–81 och 93–89 och 95–91, men släppte in Nässjö igen. Ja, med sex sekunder kvar såg det ut att bli förlust.

James Washington hade slängt i en trea och fått en osannolik foul med sig när Jimmy Widell och han slängde sig efter samma boll. Domartrion fick totalt hjärnsläpp och dömde även osportslig foul på Widell, vilket gav boll vid sidan.

Washington satte båda till 95–95, men det efterföljande anfallet slutade med miss för Nässjö och förlängning.

Jämtland kunde andas ut och satte ny fart i denna nya femminutersperiod. Där tog hemmalaget greppet, bland annat via en trea av Widell, men matchens lirare, Taylor Brown, sköt på egen hand Nässjö till en 106–103-ledning.

Då kändes matchen över och känslan i Sporthallen var nog ändå att smålänningarna var förtjänt av att ta sin första seger. Laget hade svarat för en charmant insats och skjutit högprocent från alla håll.

Inte blev det bättre av att Egal Saleman och Adama Darboe "bara" sköt vardera 0+1 på fyra straffkastförsök. Dessutom hade Nässjö det sista anfallet, i ledning 107–105.

Då hände det osannolika. "Oslagbare" Taylor Brown blev bestulen på bollen av Brandon Petersen, som fick med sig ett inkast.

Jämtland fick plötsligt ett drömläge med 19 sekunder kvar och tänka sig; man slog till med ett trepoängsspel.

Adama Darboe gick på korg, lade i två poäng och blev foulad. Han satte också straffen och helt otroligt hade Jämtland vänt på steken.

Ledning 108–107.

Det fanns dock ett problem. Nässjö hade bollen med åtta sekunder kvar.

Då inträffade nästa överraskning. Taylor Brown gick på korg, men Eric Mosley gjorde en suverän försvarsinsats och ställde sig i vägen. Brown brakade in i Jämtlandsspelaren och domaren dömde... offensiv foul.

Någon som tror att publiken höjde rösten av eufori...?

Matchen avslutades med Nässjöfoul och ytterligare ett straffkast av Darboe. Och förstås applådåskor som nästan aldrig ville ta slut.