Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland utvald till pilotprojekt

En mer hållbar samhällsplanering och bättre kollektivt resande.

Det kan bli verklighet när Jämtland har blivit utvald till pilotregion i ett nytt utvecklingsområde.

Bland alla andra regioner är det Jämtland som får chansen att utvecklas inom innovativ samhällsplanering. Det är ett helt nytt projekt som syftar till att koppla ihop kommunala och regionala översiktsplaneringar med tillväxt- och innovationsfrågor.

Östersund, Krokom, Åre bedöms som särskilt intressant att studera och lyfta fram nationellt. I längden kan projektet bidra med att bostadsplaneringen och bostadsförsörjningen kan bli effektivare mellan kommunerna och lägga grunden till en effektivare och mer hållbar samhällsplanering.

– Att Jämtlands län uppmärksammas på detta sätt innebär sannolikt att vi snabbare och effektivare kan genomföra förändringar för att minska de fysiska avstånden i länet och på sikt uppfylla målen i den regionala innovationsstrategin, säger Robert Uitto (S),regionråd.