Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland segrade med 69 poäng

Jämtland trampade gasen i botten i träningsmatchen mot Sverresborg. Inte förrän vid 120 poäng stannade laget.

Mycket talar för att Jämtland satt säsongens högsta poängnotering redan innan ligapremiären.

Norska Sverresborg, nykomlingar i högsta norska ligan, hade svårt att bjuda på ligamässigt motstånd.

– Vi gör det bästa vi kan av situationen och sätter upp 120 poäng på tavlan. Sedan hade vi ett par individuella mål om hur många poäng vi skulle släppa in. De klarade vi av, säger Jämtlands coach Pontus Frivold.

Hela 120–51 blev det efter att Jämtland spelat med hög intensitet och sprungit mycket genom hela matchen.

– Vi tränar tre pass om dagen, så det är tanken att vi ska orka. Sedan får vi se hur mycket vi orkar springa när det drar i gång på allvar. Det är tuffare att springa mot bättre lag.

Sju Jämtlandsspelare nådde 10 poäng eller mer framåt. Sena tillskotten Egal Saleman och Samuel Mukooza gladde mycket och satte 29 tillsammans. Saleman var dessutom bäste returtagare med 10.

Egal Saleman är tänkt som skadeersättare till Johan Rönström och har kontrakt oktober månad ut i första hand.

Samuel Mukooza, som likt Saleman spelade i Jämtland 2008/2009 under Mathias Eckhoff, visade främst upp ett riktigt vasst skytte från distans.

– När det gäller honom tittar vi på en lösning där vi hjälper honom att hitta ett jobb. Vi kan inte anställa honom som spelare på heltid, men basketmässigt gör han det väldigt bra och visar att han vill ha en plats här, säger Pontus Frivold.

Matchen var Jämtlands sista på hemmaplan innan premiären 4 oktober. Nu väntar ett möte med Sundsvall i Bispgården på tisdag, samt en träningsturnering i Luleå nästa helg. LF samt Lahti och Pyrintö från finska högstaligan står för motståndet.

– Det blir ett tufft schema i Luleå med tre matcher på tre dagar. Men det är viktigt för oss att hitta nivån och veta vad som är svensk liganivå, säger Pontus Frivold.