Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jämtland på bortaplan är en tuff uppgift"

Trea i svenska ligan och tvåa i den baltiska.

Det rullar på bra för Norrköping Dolphins.

– Det gör det ... men Jämtland på bortaplan är en tuff uppgift, säger Adnan Chuk.

Adnan har ett antal klubbar under sitt bälte – bland annat spelade han i Jämtland 2006–2007. Men nu är han tillbaka i Norrköping där han inledde sin ligakarriär för snart 15 år sedan.

– Det går bra tycker jag ... så länge vi vinner matcher är jag glad och nöjd.

Och det gör Norrköping verkligen, 11 av 15 i ligan hittills i år.

– Och vi går bra i baltiska ligan också, där ligger vi tvåa i vår grupp.

Spel i två ligor låter slitsamt?

– Ja det är det, vi har inte haft mindre än två matcher någon vecka hittills den här säsongen – ofta är det tre-fyra matcher.

– Så det är så klart inte enbart positivt, men ser man det på lång sikt tror jag det gynnar oss.

Ni är inne i en tuff period nu med många matcher på kort tid, kan Jämtland dra nytta av det?

– Det här blir vår fjärde match på åtta dagar, hur det påverkar är svårt att säga ... men Jämtland borta är alltid en tuff match.

Men jämtland har sju raka förluster, vad säger du om det?

– Jag har sett dem för lite för att komma med någon analys. Men det är klart att skadorna på nyckelspelare, framför allt Stefan Hellgren, har betytt en del.

– Men vi får se vad den nye amerikanen kan bidra med och i alla lägen så ser jag Jämtland som ett givet slutspelslag, säger Adnan.

Ni vann med 29 poäng i förra mötet, vad minns du från den matchen?

– Äh, de hade en sämre dag medan vi hade en dag då det flöt på bra, när det blir den kombinationen blir det mycket poäng.

– Och vi har ju inte förlorat på hemmaplan ännu, vi är starka där.

Vad är er styrka?

– Det är kollektivet. Alla jobbar för lagets resultat och inte för sin egen skull, det är den känslan i truppen, säger Adnan.

Och kollektivet fick verkligen kliva fram senast – när matchen mot Örebro var stendöd redan efter tre perioder matchade Paul Burke hela bänken flitigt. Tio spelare noterades för tio minuter eller mer.

– Det var så klart speciellt då, i och med att vi ledde med nästan 40 inför sista, men vi har många bra spelare.

Vem är bäst?

– Måste jag välja nån så är det helt klart Joakim Kjellbom. Han är väldigt skicklig och med sin rutin läser han nästan alltid spelet rätt, han är vår viktigaste spelare, säger Chuk.

Andra att hålla ett öga på är William Walker (som ligger högt i topplistorna för både returer och poäng), Edgar Jeromanovs