Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland ledde länge, men tappade fokus

Jämtland hade segern som i en liten ask, men tappade fokus och skärpa.

26–35 i fjärde perioden gav förlust med 85–93 mot LF.

Annons

Andra matchen i cupen blev en märklig historia. Jämtland öppnade svagt och stod på hälarna i början, men tog över matchen och kontrollerade allt i princip ända fram till slutminuterna.

Då plötsligt var Jämtland tillbaka i gamla synder. Man tappade bollar, missade skott och tvingades foula.

78–70 försvann i ett nafs och till slut var det Jämtland som tvingades foula för att stoppa klockan. Då var skadan redan skedd och LF kunde straffskjuta sig över mållinjen.

– Vi spelade riktigt bra i tre och en halv quarters, men orkade inte hålla ihop det, säger Pontus Frivold.

Nu har ni gjort två svaga sistaperioder i rad: är ni nedtränade?

– Nej, det tror jag inte. Det handlar väl om att vi behöver lära oss att spela ihop. Sedan gjorde jag en dåliga byten också. Det var många spelare som blev sittandes.

Andreas Karlsson, Luka Marolt och Adama Darboe fick sitta för länge i andra halvlek. Frivold roterade friskt och lät bänken få bra med speltid. Ntyttiga minuter för dem själva och för laget, men kanske inte om man enbart ville vinna matchen.

– De killarna har inte fått spela så mycket i höst och behöver få minuter.

Avgörande för utgången var att Jämtland misslyckades att kontrollera Cliff Coliman och Christopher Ryan i slutet. Det fick springa och göra alldeles för enkla poäng.

– Det blev för lätt. De ska inte få göra lay ups så där på Jämtland Basket. Det är vårt försvar som fallerar.

Du är förstås besviken?

– Ja, att vi inte höll ihop det. Men glad att Eric och Brandon återigen gjorde en bra match. Egal var stundtals också jättebra.

Snacket om att byta amerikaner är alltså inte aktuellt?

– Nej, vi har dem vi har och vi vill utveckla dem.

Mosley var bra, men inte hela tiden. Han överarbetar gärna sin bollbehandling och tappar därför bollar, samtidigt som han hittills inte hittat ett långvarigt sänk i trepoängsskyttet.

Petersen gjorde en grym första halvlek, med 16 poäng och massor av returer. Även han blandade och gav.

Efter paus blev amerikanen för passiv och hamnade långt från korgen.

– Min högsta önskan i morgon är att vi gör 40 minuter bra basket, oavsett vilken färg vi får på matchprotokollet, avslutar Pontus Frivold.

Matchfakta

LF-Jämtland 92–85

(23–22, 24–18, 12–17, 26–35)

Jämtland: Eric Mosley 23, Brandon Petersen 20, Adama Darboe 14, Egal Saleman 13, Stefan Hellgren 4, Luka Marolt 3, Andreas Karlsson 2, Samuel Mukooza 2. LF:s bästa: Christopher Ryan 21, Chris Coliman 18, Adam Rönnqvist 13, Samir Ali 10.