Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland läser! I dag: Solveig Strand Danielsson, Bodsjöbränna, Duved

Annons

Var läser du? 

Jag sitter helst i min favoritfåtölj och läser, men ett måste är också en stunds läsning i sängen innan ögonen faller igen för en natts välbehövlig sömn. Jag läser också när jag reser med tåg eller flyg, men inte med bil eller buss.

I vilken form läser du?

Jag läser allt utom ljudböcker. De flesta böckerna är i pappersform (vilken som helst), men under det senaste året har jag även läst ett antal böcker på min Ipad.

Jag läser gärna modern skönlitteratur. Ofta handlar det om relationer mellan olika människor. Biografier är också en genre som jag tycker om att läsa. Nyligen har några väninnor och jag startat en liten bokcirkel, där vi går rundor och delger varandra innehållet i böcker vi läst. Till nästa träff har vi bestämt att läsa olika böcker av Alice Munroe. I perioder läser jag också deckare. Favoritförfattare är Karin Fossum och Jonas Moström (företrädesvis hans första böcker).

Ditt bästa boktips?

"Mannen som slutade ljuga - berättelsen om Sture Bergwall och kvinnan som skapade Thomas Quick", av Dan Josefsson.

Nu är det exakt tre veckor sedan som jag sträckläste boken och är fortfarande helt uppfylld av vad jag fick mig till livs.

Dan Josefsson har gjort en grundlig forskning av hur fenomenet seriemördare kunde formas ur en "tro" som blev en sanning för både psykoterapeuter och rättsväsende. Helt otroligt!

Boken är nominerad till Augustpriset, och jag skulle bli förvånad om den inte vinner.