Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland läser! I dag: Lotta Ragnarsson, Östersund

Annons

Var läser du?

Allra helst ligger jag på en solstol vid Medelhavet och får en bok uppläst i mina öron. Är jag på hemmaplan sitter jag vid köksbordet och slukar böcker.

I vilken form läser du?

Befinner jag mig vid Medelhavet föredrar jag ljudbok. Fördelarna är många. Då kan jag ligga och vrida och vända mig i vilken position som helst utan att behöva krångla med sol- och/eller läsglasögon. Somnar jag är det bara att spola tillbaka. Sist men inte minst räcker en bok mycket längre vilket gör resväskan mycket lättare.

På hemmaplan är pocket att föredra för det smidiga formatet och plånbokens storlek. Men är det en hett efterlängtad bok som jag inte kan vänta in, blir det inbundet. Som nu senast med Polis av Jo Nesbø.

Ditt bästa boktips?

Det är mycket svårt att välja för en bokmal som jag. Men en gammal favorit från tiden när jag började min läsbana är "Full fart mot döden" av Alistair MacLean. Det är det enda bok jag läst om oräkneliga gånger, gärna med Leader of the Pack i lurarna.

I nutid kan jag tipsa om "Sandmannen" av Lars Kepler, eller överhuvudtaget Keplers böcker. Välskrivna och spännande, riktiga bladvändare.