Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland läser! I dag: Linnéa Ljungberg, Bräcke:

Var läser du? (I sängen, på resa, i favoritfåtöljen och så vidare)

Helst i badkaret! Har äntligen läslampa installerad där. Men jag kan fastna var som helst och en riktigt bra bok följer mig nästan överallt och alla tillfällen tas tillvara. Säng, soffa eller bredvid spisen. Samtidigt som jag borstar tänder eller lagar mat.

I vilken form läser du? (e-bok, ljudbok, pocket och så vidare)

Jag föredrar fysiska böcker i någon form och vill gärna äga mina böcker för frekvent återläsning. Även om boken är densamma har ju förhoppningsvis jag utvecklat mig sen sist jag läste just den. Ljudböcker har kommit starkt på senare år. Underbart i bilen, fast det ökar ju ibland bränsleförbrukningen när det är för spännande att parkera så det blir en vända till...

Jag hittade också en gratisapp med engelskspråkiga klassiker för några år sen som höll mig sällskap när jag hade städjobb. Inlästa av oss vanliga läsare. För närvarande håller jag på med min andra e-bok men jag är inte riktigt bekväm med det.

Ditt bästa boktips?

Jag läser det mesta med behållning, men ska jag läsa med själen föredrar jag sagor i någon form. Och det får gärna vara tjocka tegelstenar i långa serier där hjälten/hjältinnan utvecklas som människa. Som fantasyfreak har jag just nu två favoriter. Elisabeth Moons "Sagan om Paksenarrion", som jag fortfarande hittar nya bottnar i efter drygt 20 år. Den andra är "The name of the wind" av Patrick Rothfuss. Andra boken i serien heter "The wise mans fear". De har ett underbart språk och liknar inte någon annan fantasy jag läst. Väntar med spänning på del tre.

Om jag ska rekommendera en kärleksroman (attans - en serie igen) får det bli Diana Gabaldons böcker om Claire Fraser. Den första heter Främlingen. Visst, den har en "fantasytvist" i form av en tidsresa – men vilken kärlekshistoria och vilka personporträtt. Och en levande historiebeskrivning.