Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland jagar trendbrott i Solna

Tre raka segrar har följts av tre raka förluster. Nu jagar Jämtland ett trendbrott, borta mot Solna under tisdagen.
– Om vi kan spela ett bra försvarsspel har vi chans att vinna, menar Pontus Frivold.

Jämtland har gnuggat på bra efter förlusten mot Södertälje. Träningarna har varit tempofyllda och haft bra kvalitet.

Pontus Frivold låter glad och optimistisk när Sporten får tag i honom. Samtidigt vet han att Solna är ett av de lag i Ligan som får ut mest av sitt material.

Framför allt har coachen Ray Ailus lyckats hitta rätt roller åt sina spelare. Förre Europaproffset Mats Levin gör sin sista säsong och han gör det på ett strålande sätt.

– Jag har haft Mats i Sundsvall och i landslaget och han är fantastiskt bra i "pick and roll"-spelet. Han hittar otroligt bra lägen till sina medspelare.

Detta slags screenspel är något som Solna gör bäst i hela ligan. Det är också därför man lyckas hitta fram till så många öppna skott till sina skyttar.

Kombinationerna mellan Levin och Jim Nyström har varit något av Solnas signum i år. Här ligger också nyckeln till om Jämtland ska kunna vinna.

Det gäller att skära av Levins passningar, samtidigt som man hittar ett sätt att hålla en förhållandevis låg produktion från Taj McCoullough och Stavros Toutziarakis.

– Solna har haft otur med skador, men har ändå gjort en mycket bra säsong, säger Pontus Frivold.