Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland House öppnade med fjällederna

Den infrastruktur som utgörs av lederna i fjällen upptog en stor del av första dagen med Jämtland House i Stockholm.

Arrangemanget som genomförs på restaurang Engelen i Gamla stan syftar till att lyfta ett antal frågor som länsstyrelsen, Mittuniversitetet och Regionförbundet vill att riksdagsmän, näringsliv och myndighetschefer ska få upp ögonen för.

Länsrådet Susanna Löfgren invigde och förde in ämnet på lederna i fjällen, där man från jämtländsk horisont vill se utveckling framöver.

Mats Forslund på Jämtland Härjedalen Turism tog i ett inledande samtal upp betydelsen av att göra storsatsningar på sommar- och vinterlederna.

Från länsstyrelsens sida vill man göra lederna till ett riksintresse för friluftslivet, vilket skulle höja statusen på lederna.

– Vinsterna är många och man skyddar naturen, minskar slitaget och tar större hänsyn till rennäringen, säger länsrådet Susanna Löfgren.

Under första dagen framkom också att fjällvandringen stadigt ökar och i det sammanhanget ses lederna som viktiga för folk som vill gå kortare sträckor med lättare packning.