Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland har snyggast tröja i basketligan?

Ingen tippade Jämtland som SM-guldkandidat vid gårdagens pressträff. Men här är man kanske bäst; Den nya tröjan känns som en fullträff.

– Den är jättesnygg, säger formgivaren Pontus Frivold.

Annons

Pressträffen i Stockholm samlade alla ligalag på herr- och damsidan. Fokus var starten av Damligan och Basketligan.

Det blev förstås också en hel del snack om sommarens lyckade EM-slutspel för Sverige. Nu hoppas svensk basket att man kan rida på EM-vågen.

– Jag tror att det är en nyckel för att att växa. Det är viktigt att klubbarna försöker synas så mycket som möjligt, jobbar ännu mer mot skolor och syns ute på stan i sina hemstäder, säger Elisabeth Egnell i Norrköping till TT.

Jämtland Basket representerades av nye headcoachen Pontus Frivold. Han tippar Södertälje som SM-guldmedaljör, i kamp med Uppsala.

– Två mycket starka lag. Södertälje har förstärkt laget sedan i fjol. Uppsala har anställt tre personer som jobbar på marknadssidan. Det är därför de kan värva så bra spelare, säger Frivold.

Förutsättningarna för Jämtland är annorlunda. Laget har en av de lägre budgetarna i ligan. Bara Nässjö och Örebro omsätter mindre.

Det är också dessa tre klubbar som tippas få tuffast.

Segern mot Sundsvall var i alla fall stärkande?

– Ja, vi är väldigt nöjda. Vi gjorde rätt saker och lyckades vända ett underläge på 16 poäng och vinna. Vi orkade fullfölja matchen och hålla tempot och vi var inte det mest trötta laget.

– Samtidigt var det bara en träningsmatch. Vi kan inte tro att vi är i hamn bara för det här.

Hur var Eric (Mosley) och Brandon (Petersen)?

– Jätteduktiga. Deras klart bästa insatser hittills. Men många var bra. De som varit med oss ett tag och kört dubbla och "trippla" pass ser att det ger resultat.

Träningen, ja. Aldrig tidigare har Jämtland Basket kört så hårt och så mycket.

– Vi kör bland annat backträning (i Gustavsbergsbacken på Frösön). Det värker i hela kroppen, men det är bra för självförtroendet när man känner sig stark, menar Egal Saleman.

Pressträffen i Stockholm var också premiärvisning av Jämtlands nya tröja. Det första intrycket är... woah!! Den kan vara klubbens snyggaste någonsin.

– Det borde det vara eftersom det är jag som gjort den, skojar Pontus Frivold, som har en bakgrund i designbranschen.

– Jag är inte så duktig i själva hantverket, men jag har mycket åsikter om hur en baskettröja ska se ut. Dessutom har jag jobbat som proffs i två och ett halvt år.

Hur tänkte du när du utformade tröjan?

– En stor del är att lyfta fram vår profil. Jag vill ha Jämtland på bröstet så att alla ska se var vi kommer ifrån. Republikens flagga ska vara med och så har vi gjort älgen större. Tidigare var den så liten att den knappt syntes.