Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland hann inte upp motståndare

Under dagen pågick en tävling i allmänbildningsfrågor i Östersund.

PRO-föreningar från Norrbotten, Västerbotten, Medelpad, Ångermanland och Jämtland hade samlats i en kamp om kunskap.

15 deltagare, tre i varje lag sitter de vid sina bord och försöker klura ut svaren på frågorna som de får av Per-Ove Öberg som är tävlingsledare.

Bibliska patriarker, djur i litteraturen är några av de teman som frågorna har handlat om. Cirka 30 personer satt i publiken och stöttade på de tävlande med hejaramsor.

– Det är svåra frågor, det handlar mycket om tur, säger Erik Berglund tävlande från Pro Oden. Han är där tillsammans med Sven-Åke Eliasson och Uno Essvall som utgör lag Jämtland.

Pro Oden låg under tävlingens första halvlek sist men tog terräng, vid nionde frågan hade de knappat in med 14 poäng. Men det räckte inte, när tävlingen var över segrade laget från Västerbotten med 24 poäng, sist hamnade jämtland med 20 poäng. Det vinnande laget kammade förutom äran också hem biljetter till en kryssning som första pris.

Frågorna som de tävlande fick kom från den centrala organisationen och ställdes vid samma tidpunkt på fem olika platser i landet, på alla orter fick man samma frågor.