Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland fick bensinstopp

Jämtland svarade för årets bästa försvarsinsats. Men det hade behövts 40 i stället för 35 minuter.

– Vi tappade en del defensiva principer i slutet, sa Pontus Frivold efter 70–88 mot Uppsala.

Minus 18 mot LF, minus 20 mot Borås och minus 18 mot Uppsala. En deprimerande rad förstås, men matchen mot Uppsala var ändå ett stort fall framåt.

Jämtland gjorde kanske årets bästa insats i defensiven. Man tog verkligen kampen och tvingade Uppsala till svåra och forcerade avslut.

Det gav 25–18 efter första perioden och 40–43 i halvtid.

Tredje perioden var ännu bättre. Jämtland höll Uppsala på 17 poäng och gjorde sedan 6–0 i början av fjärde perioden. Det gav 60–60.

Problemet var bara att Jämtland inte kunde matcha upp försvarsspelet med en lika bra offensiv.

Uppsalas matchplan, att dubbla på Brandon Peterson, var lyckad. Det gjorde att Jämtland tvingades till skott utifrån eller drives mot korgen.

Tyvärr var skottprocenten från trepoängslinjen alltför låg, bara 3/14. Mosley (1/5), Karlsson (1/4), Darboe (1/3) och Marolt (0/2) var förstås inte nöjda med sina skott.

Samtidigt blev det väl mycket Eric Mosley när matchen stod och vägde. I stället för att sprida bollarna mer i anfall och involvera sina lagkompisar, gick Mosley på snabba avslut – och blev stoppad eller missade.

Det gjorde att Jämtlands spel blev för statiskt. Då fick också Uppsala chans att kontraslå och då rann också siffrorna iväg.

– Uppsala var fantastiskt bra i slutet. Vi tappade en del defensiva principer samtidigt som de satte många tunga skott. Bland annat Olouma Nnamaka, som sköt ett par skott från hörnet, när skottklockan var på väg att gå ut, sa Pontus Frivold.

Jämtlandscoachen var riktigt nöjd med sitt lag fram till 35:e minuten.

– Vi spelade jättebra i tre perioder. Lagförsvaret var stundtals mycket bra. Tyvärr kastade vi bort för många bollar i slutet.

Vad kommer du att tänka på när du lägger dig i natt?

– Det är många tankar. Vad som skilde de tre första perioderna mot de fjärde. Annars var det en bra match.

– Vi stred bra, men saknade den sjätte gubben i roteringen genom Stefans skada. Det påverkade våra byten och vi fick ingen riktig rytm i guardroteringen.

Kelly Grant i Uppsala var nöjd med sitt lags jämnhet.,

– Vi fick aldrig panik trots underläge. Vi sköt jämnt, hade tio offensiva returer och 13 steals.