Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland bland de åtta bästa

Jämtlands P16 höll för trycket och gick vidare i riksmästerskapet.

– Så här långt nådde vi inte i fjol, så det var väldigt roligt, säger Pecka Johansson.

Jämtland slogs i helgen med Uppsala, Skuru och Solna om två platser vidare i ungdoms-RM.

Uppsala visade sig snabbt vara huvudet högre och tog ena platsen. Jämtland och Solna slog båda Skuru och på söndagen blev det en ren final om den andra platsen mellan dessa båda lag.

Riktigt spännande blev det aldrig, på hemmagolvet i Sporthallen. Jämtland ledde med tio poäng i paus och höll undan till seger med 68–53.

– Det syns att vi har vuxit till oss, inte bara fysiskt utan även blivit lite tuffare mentalt. De här lagen kan vi dessutom ha längdövertag på om vi vill, säger Pecka Johansson, som coachar P16-laget.

Nu är Jämtland med bland de åtta sista lagen i riksmästerskapet. Problemet är att nästa steg, som spelas i mars, krockar med P15-slutspelet.

Då riskerar P16 att sakna duktiga spelare som Tommy Nordin och Olle Lundqvist. Olle tillhörde helgens absolut bästa spelare i laget.

– Upplägget är inte till fördel för småklubbar som har behov att ha spelare i flera åldersklasser ... men på papperet ska det ändå inte vara omöjligt att nå Final Four, säger Pecka Johansson.