Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland Basket på historiskt träningsläger i Slovenien

Sveriges herrlandslag må ha åkt ur gruppspelet i EM i Slovenien, men det finns svenska spelare kvar i landet.

Tre av Jämtland Baskets lag befinner sig i veckan i Slovenien på träningsläger. Det är damlaget, två av flicklagen samt Basketgymnasiet som valt att förlägga sitt höstläger i samband med EM-slutspelet.
Totalt handlar det om mellan 40 och 50 spelare och ledare som under en vecka ska gnugga anfallskombinationer, trepoängsskott och andra bitar.
Ledare på lägret är bland annat nye dam- och gymnasiecoachen Dennis Cooper, Åsa Engberg samt Tommy Wallin. Även förre Jämtlandsprofilen Roger Lilliesköld finns med som en av flera tränare för flicklagen.
Jämtlands damlag – som kommer att spela två träningsmatcher under lägret – har även fått tillökning i laget under resan. Det handlar om nyförvärvet Tanisha Woodard som därmed får tre veckor på sig att smälta samman med laget innan seriepremiären i division 1, hemma mot Solna Branten, 28 september.