Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland Basket på historiskt träningsläger i Slovenien

Sveriges herrlandslag må ha åkt ur gruppspelet i EM i Slovenien, men det finns svenska spelare kvar i landet.

Annons

Tre av Jämtland Baskets lag befinner sig i veckan i Slovenien på träningsläger. Det är damlaget, två av flicklagen samt Basketgymnasiet som valt att förlägga sitt höstläger i samband med EM-slutspelet.
Totalt handlar det om mellan 40 och 50 spelare och ledare som under en vecka ska gnugga anfallskombinationer, trepoängsskott och andra bitar.
Ledare på lägret är bland annat nye dam- och gymnasiecoachen Dennis Cooper, Åsa Engberg samt Tommy Wallin. Även förre Jämtlandsprofilen Roger Lilliesköld finns med som en av flera tränare för flicklagen.
Jämtlands damlag – som kommer att spela två träningsmatcher under lägret – har även fått tillökning i laget under resan. Det handlar om nyförvärvet Tanisha Woodard som därmed får tre veckor på sig att smälta samman med laget innan seriepremiären i division 1, hemma mot Solna Branten, 28 september.