Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland Basket fortsätter ovanlig satsning

Jämtland Basket Ungdom fortsätter sin gemensamma satsning med lag från Stockholm. I helgen fanns Täbys F00-lag i Östersund för ett två dagar långt träningsläger.

Det var den fjärde gången som Jämtland Basket satsar på en träningshelg ihop med lag från Stockholm.

– Det började med Flickor 95/96 när Eva (Lundqvist) och Bibbi Lindberg (tidigare Hemmingsson) hittade ett träningssamarbete med Uppsala. Sedan har Dennis Cooper kört med Stockholmspolisens F99-lag, berättar Mats Lundqvist, sportchef för Jämtland U.

Anledningen till den ovanliga satsningen är att Jämtland gärna vill söka nya impulser och få så bra utbildning som möjligt.

– Vi vill träna tillsammans med de bästa lagen i Sverige. Vinsten är att vi på så sätt knyter nya kontakter och träffar andra spelare.

Det har alltid varit flicklag som varit inblandade – kanske ingen tillfällighet?

– Nej, de kanske tänker lite mer brett. Sånt här handlar inte enbart om resultat utan även om att få träffa andra människor, att få umgås och kanske skaffa sig kompisar för livet, menar Mats.

– Tänk bara att åka kälke under klarblå himmel (som F00-lagen gjorde i helgen i Persåsen, Oviken). Det är också en upplevelse.

Totalt cirka 40 spelare och ledare från Jämtland och Täby var inblandade i helgens satsning.

På programmet under de två dagarna fanns tre rena basketträningar, ett styrkepass samt en utflykt till Persåsen med kälkåkning, grillning med mera.

– Det här är en tanke vi har i föreningen. Vi vill gärna bjuda in lag från olika delar av landet för att på så sätt bygga nätverkar. Det hjälper oss också så att vi inte alltid behöver resa iväg, säger Lars-Åke Edström.

Anledningen till att lag som Täby nappar på Jämtlands invit är troligen de stora framgångar som Östersundsklubben haft de senaste åren.

– Det har gett eko i basketsverige. Flera lag vill komma hit för att träna eftersom de är nyfikna hur vi tränar våra ungdomar, menar Edström.