Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland B vann mot Sverresborg

Ett förstärkt Jämtland Lakers stod för bedriften att vinna mot det norska ligalaget Sverresborg i helgens miniturnering i Östersund.

Trondheimsklubben hade ett tufft schema under de tre dagar som laget gästade Östersund. Match på fredag mot Jämtland A och sedan tre matcher under lördag-söndag.

Sverresborg – som är nykomling i norska ligan – inledde med förluster mot Jämtland A och sedan även mot ett förstärkt Jämtland Lakers, men avslutade med segrar mot Jämtland U och mot Lillhärdal, båda division 2-lag.

Både Jämtland U och Lillhärdal är anmälda till division 2 och målet är att något av lagen ska kunna ta sig hela vägen upp till division 1.

Division 1-spel är ett uttalat mål från Jämtland Baskets styrelse som insett att man för utvecklingen av unga spelare måste ha ett lag i den näst högsta divisionen.

– Vi får se hur serieupplägget blir. Antalet anmälda lag från Norrbotten är inte så stort och därför kan det bli en nord och en sydserie, med play off på våren, berättar Mats Lundqvist, sportchef i Jämtland Ungdom.

Matchfakta

Sverresborg-Jämtland Lakers 61–64

Poängbäst i Jämtland: David Giden-Hember 24, Serabilo Boucari 15.

Jämtland U-Sverresborg 52–70

Poängbäst Jämtland: Anton Boethius 16, Max Tandberg 16.

Jämtland U-Jämtland Lakers 84–39

Poängbäst JBU: Max Tandberg 38, Axel Blomgren 12, Felix Tandberg 11. Lakers: David Giden-Hember 12, Nicklas Wallin 6, Anton Strömberg-Carlsson 6.

Lillhärdal-Sverresborg 80–84

Poängbäst Lillhärda: Ingemar Nord 26, Anton Säwström 20, Tobias Ytterdal 13