Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland avgjorde derbyt tidigt

Jämtland tog fjärde raka storsegern i norra basketettan. Nu ser coach Dennis Cooper fram emot mötet med topplaget Alvik.
– Jag tror att vi kan dansa med alla lag, säger han.

Jämtland har inte haft några större problem att ta sina fyra segrar. Inte heller mot Sundsvall, de två senaste säsongernas dominanter i norra basketettan, var det speciellt besvärligt. Efter två minuter var ledningen 10–2 och efter fem minuter 16–4.

I halvtid var ledningen 47–29. En stor anledning till det var en glödhet Danielle Elvbo, som svarade för 21 av Jämtlands poäng innan paus.

I andra halvlek var Tanisha Woodard Jämtlands främsta spelare. Amerikanskan stoppade i 24 poäng och landade till slut på 31 när Jämtland utklassade Sundsvall med 92–64.

– 92 poäng är bra. Jag vet inte om det är något lag som har gjort så mycket poäng i division 1 i år, säger Dennis Cooper.

Däremot var han inte helt nöjd med lagets försvarsspel.

– Vi måste förbättra försvaret till på onsdag, säger Dennis Cooper.

Då kommer Alvik, trea i tabellen, på besök till Östersunds sporthall. Det blir en värdemätare för Jämtland – vilket de senaste fyra matcherna inte har varit.

– Det har varit nivåskillnad i matcherna. Jag ser fram emot att möta bra motstånd. Vi förlorade stort mot dem borta, men sedan dess har vi fått in Anne Farrell i laget, säger Dennis Cooper.

Anne Farrell kontrakterades först för fyra matcher – Alviksmatchen var den sista på det kontraktet. Men det kan bli fler matcher i Jämtland för amerikanskan.

– Hon tackade precis nej till ett jobb i Estland. Vi får se vad styrelsen tycker, säger Dennis Cooper.

Jämtland–Sundsvall 92–64 (24–12, 23–17, 24–15, 21–20)

Poäng, Jämtland: Tanisha Woodard 31, Danielle Elvbo 25, Anne Farrell 11, Elin Glantz 7, Erica Gavelin 5, Frida Joelsson 4, Sara G-Karlsson 3, Alexandra Andreou 2, Olivia Björk 2.