Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtkrafts inventering av strömlösheten

På fredagsförmiddagen har Jämtkraft på allvar kunnat börja inspektera skadorna efter stormen Ivar. Flest avbrott finns nu söder om Östersund, Hallen Oviken och Revsund.

I ett pressmeddelande som skickades ut strax före 11.30 meddelar de att många fortfarande saknar ström.

– Det är fortfarande många som är utan ström och vi kan inte säga ännu hur lång tid det kommer att ta för att alla ska få strömmen tillbaka. Men de som jobbade i natt har gjort en enorm insats, säger Pär-Erik Petrusson på Jämtkraft Elnät.

Som mest var 8 000 av Jämtkrafts kunder varit berörda när stormen härjade som värst.

De flesta av Jämtkrafts kunder i de västra länsdelarna har fått tillbaka strömmen. Jämtkraft meddelar att de har många medarbetare ute i fält söder om Östersund, i området Hallen, Oviken och Revsund, där det just nu finns flest kunder med avbrott.

– Vi har två helikoptrar i luften för att inspektera skadorna på nätet och en styrka på cirka 70 personer som arbetar med uppröjning och felavhjälpning, bland annat med hjälp av skogsmaskiner och sprängmedel.

– När vi arbetar med uppröjningen kommer vi att spränga bort en del av de träd som ligger över ledningarna och det kommer säkert att höras runt om byarna idag, säger Pär-Erik Petrusson.