Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtkraft vilseleder kunder

Jämtkraft får kritik av Konsumentverket för vilseledande marknadsföring.

Konsumentverket kritiserar ett tiotal elbolag runtom i landet för vilseledande marknadsföring. Ett av de bolag som får kritik är Jämtkraft. Konsumentverket - KO menar att den marknadsföring för fastprisavtal som Jämtkraft använt på sin webbplats är missvisande. Konsumentverket skriver: att använda "Fast elpris" eller liknande när priset inte är fastställt, är enligt Konsumentverket - KO vilseledande. Det helhetsintryck som konsumenten får vid en flyktig läsning av marknadsföringen är att elpriset är slutligen fastställt vid avtalstecknandet.

Men när Konsumentverket tittar på avtalsvillkoren för det som Jämtkraft lanserat som ett fast elpris och en prisgaranti för konsumenten framgår det att Jämtkraft kan komma att ändra priset. Det är inte ett tillräckligt fast elpris för att marknadsföra det så anser Konsumentverket. Konsumentverket menar att med tanke på att ett fastprisavtal marknadsförs som ett avtal där konsumenten garderas mot prishöjningar borde information om en prisjusteringsklausul finnas med i marknadsföringen. Därför anser KO att Jämtkrafts marknadsföring är vilseledande och att bolaget bryter mot marknadsföringslagen.

Jämtkraft är ett av flera bolag som har marknadsfört elavtal som att de har fast pris, fast bolagen har rätt att ändra priset. Elbolagen får nu yttra sig till Konsumentverket innan myndigheten går vidare med fallen.