Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtkraft skänker 100 000 till Hej Främling

Elbolaget Jämtkraft går nu in och skänker 100 000 kronor till organisationen Hej Främling.
– Vi tror mycket på det arbete som Emma Arnesson och de andra i organisationen Hej Främling! utför. Det är viktigt för de nyanlända flyktingarna men det är också viktigt för oss som bor och verkar i den här regionen, säger Anders Ericsson vd Jämtkraft i ett pressmeddelande.

Den ideella organisationen Hej Främling har prisats, hyllats och uppmärksammats i hela landet och startades 2013 av Emma Arnesson. Genom kultur och idrott så byggs broar för integration.

– Vi lagar mat, löptränar, sjunger och spelar fotboll tillsammans, och mycket annat. Genom aktiviteterna får de etablerade svenskarna chans att möta de asylsökande flyktingarna. Nu ska vi att satsa på att sprida det här fantastiska konceptet till andra delar i Sverige och de här pengarna hjälper oss en god bit på vägen, säger Emma Arnesson i ett pressmeddelande.

– Om vi lyckas bra med integrationen här i vårt område kommer vi att bli vinnare i det långa loppet, både när det handlar om attraktivitet och konkurrenskraft. Det kommer oss alla tillgodo, säger Anders Ericsson.

Tidigare har bland annat Östersundsrevyn skänkt pengar från en föreställning till organisationen och flera lokala privatpersoner och företag har ställt upp med bidrag eller hjälp.

Läs även: Östersundsrevyn skramlar för Hej Främling

Läs även: Jämtar utsedda till Svenska hjältar

Läs även: Emma Arnesson bakom "Hej främling" prisas igen

Läs fler artiklar om Hej Främling här