Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtkraft köpte värdepappersbolag i Örebro

Koncernen Jämtkraft ökade sin omsättning till drygt 1,5 miljarder kronor under förra året. Däremot minskade den egna elproduktionen i bolaget.

Årsredovisningen för Jämtkraft visar på ett händelserikt år. Bland annat så har koncernen utökats med flera nya dotterbolag.

I slutet av förra året köpte Jämtkraft värdepappersbolaget Scandem i Örebro.

Bolagets affärsidé är bland annat att förvalta värdepapper åt olika energibolag samt att hjälpa till med handel av utsläppsrätter och elcertifikat.

Jämtkraft köpte även in sig i elhandelsbolaget Boo energi samt bildade Jemtska AB tillsammans med Skanska, ett bolag som ska syssla med elnätsfrågor.

Koncernen omsatte strax över 1,5 miljarder kronor under 2009. En ökning med 156 miljoner kronor jämfört med året innan. Den ökade omsättningen är starkt förknippad med försäljning av el via bolaget Boo energi men även höjda nätpriser har påverkat omsättningen.

Resultatet däremot, minskades under föregående år med, 29 miljoner kronor jämfört med år 2008.

Det innebär ändå att koncernen Jämtkraft gör en vinst på 131 miljoner kronor under 2009.

Bolaget producerade 1 156 gigawattimmar energi under 2009 vilket var en minskning jämfört med föregående år.

Däremot så handlade Jämtkraft betydligt mer el år 2009 än under 2008.