Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtin: "Internet är infrastruktur"

Internet ska vara en del av den svenska infrastrukturen och ett samarbete med Moderaterna är osannolikt.

Det är ett halvår kvar till val och Socialdemokraternas partisekreterare Karin Jämtin pratade framtid

Annons

Socialdemokraterna går till val under parollen framtidspartiet, och framtid var precis vad Karin Jämtin, partisekreterare i Socialdemokraterna pratade om när hon gästade Östersund.

– När det kommer till glesbygd gör ni redan mycket själva, men vi vill underlätta. Vi ser över försäkringar för företagare. Små företag i glesbygd kanske vill exportera, det vill vi underlätta med exportstöd till exempel, säger Karin Jämtin.

Men vikten av ett fungerande internet är a och o om företag över huvud taget ska kunna fungera i glesbygd. Något som partiet har förstått, menar Karin Jämtin.

Om ni vinner valet kommer ni se till att även bredband och internet kommer att ingå i infrastruktur?

– Vi arbetar redan efter en IT-strategi som kommer att ingå i infrastruktur för bredband. Internet är infrastruktur och då kommer jag in igen på det där med företag. Det går inte att driva ett företag i glesbygd om det inte finns internet, säger hon.

När kommer den strategin vara klar?

– Oj det har jag inte läst in mig på. Det är en person som jobbar med infrastruktur som har hand om det. Så, kan jag få återkomma i den frågan, säger hon.

Men faktum kvarstår. Om Socialdemokraterna vinner valet tar de över ett land med budgetunderskott.

– Men vi har redan 20 miljarder mer än regeringen, och vi kommer framför allt att använda pengarna på ett effektivare sätt, säger hon.

Det här med att samarbeta med andra partier då, hur ser ni på det?

– Vi har sagt att vi går till val själva. Sen finns det partier som vi absolut inte kan tänka oss att samarbete med, Sverigedemokraterna, sen finns det de partier som ligger närmare, som Miljöpartiet. Men det finns också Vänsterpartiet, Centerpartiet och Folkpartiet. Jag skulle ha väldigt svårt att tro att vi någonsin skulle samarbeta med Moderaterna. Men det finns åtta partier i riksdagen och det är väljarna som får bestämma, säger hon.