Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtgubben

Patientföreningen för prostatacancer i Jämtlands län, Jämtgubben, har hållit årsmöte på Gamla teatern.

Vice ordförande, Sven-Erik Tornving, hälsade cirka 70 medlemmar välkomna.

Årets årsmöte fick ett annorlunda upplägg. Trubaduren Anders Hedén började med att framföra ett knippe visor av Allan Edwall. Inslaget var mycket uppskattat. Efter en paus med kaffe och smörgås började årsmötet. Mötet inleddes med en parentation över de medlemmar som avlidit under året. Till ordförande för mötet valdes Per Söderberg.

Av verksamhetsberättelsen framgår bland annat att föreningen genomfört ett antal aktiviteter. Två informationsmöten med kvalificerade föreläsare har genomförts. Dessa möten var, i vanlig ordning, öppna för allmänheten. Föreningen hade även under 2009 en monter på Expo Norr, tillsammans med Emmaföreningen. Under expon delade föreningen ut fler än 2500 exemplar av sin informationsbroschyr. Denna broschyr finns nu också tillgänglig på flera hälsocentraler och andra offentliga inrättningar. Under året har föreningen delat ut fyra stipendier till urologisköterskor och uroterapeuter. För tre av stipendierna var frimurarsamhället i Östersund huvudman i samverkan med föreningen.

Under året har styrelsemedlemmar besökt olika föreningar och organisationer och där hållit föredrag om prostatacancer och om föreningen.

Föreningen har nu mer än 580 medlemmar och är öppen för alla som vill delta i kampen mot prostatacancer.

Efter stadgeenliga val utsågs Lennart Lindow till ordförande i föreningen. Därutöver ingår i styrelsen Sven-Erik Tornving, Harald Persson, Roger Dahlqvist, Lars-Olov Renman, Sven-Bertil Bengtsson och Christer Thorgerzon. Suppleanter i styrelsen är Anders Lundström och Anders Svensson. Revisorer är Sten Elgelid och Christer Humble.

Efter mötets avslutande överlämnades till föreningen genom Yngve Olsson, vilken driver Jorms Camping, och Folke Broström en insamlad gåva på inte mindre än 56 600 kronor. Denna summa hade insamlats i ett ganska begränsat område, Frostvikenområdet, i Strömsunds kommun. Genom bland annat lotterier, gåvor från företag och enskilda och olika tillställningar hade man lyckats samla in denna stora penninggåva. Att inom ett så begränsat område lyckas samla in så mycket pengar visar på att människor ute i länet engagerar sig i kampen mot prostatacancer. Ett stort tack till initiativtagarna!