Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtens marknad trötta på flytt

Jämtens Marknad är trötta på att behöva flytta runt i Östersund.

Under lördagen intog Jämtens Marknad stortorget mitt bland alla politiska partiers valspurt. Jämtens marknad är en förening för lokala entreprenörer som säljer lokala varor och råvaror. Bland dem finns Ås Trädgård och dess ägare Liv Ekerwald som är missnöjd med hur Jämtens Marknad hunsas runt i Östersund.

De har ett avtal med kommunen som säger att de ska ha sin marknad på Stortorget under den period de är i gång med försäljningen. Detta inträffar på lördagar. Problemet som Liv Ekerwald ser det är att de blir bortplacerade beroende på om något annat evenemang tar plats på torget.

– När Stortorget byggdes om var vi på Stjärntorget och det gick jättebra, säger Liv Ekerwald.

När sedan kunde återvända till Stortorget har som nämnt varit en instabil situation. Problemet för handlarna är att försäljningen är beroende av var de befinner sig.

– När vi har stått på Storgatan har det gått dåligt, men när vi stått på Stjärntorget har det varit bra, säger Liv Ekerwald.

Hon vill ha en mer stabil situation för Jämtens Marknad och höll därför ett tal på Stortorget under lördagen.

– Om det inte tjänar något till att prata med tjänstemännen måste vi gå den politiska vägen, säger Liv Ekerwald.

Poängen i talet var att Jämtens marknad för det första vill ha en fast plats varje torglördag, och att de helst vill stå på Stjärntorget.

Jan Asplund, trafikingenjör på Östersunds kommun, säger att så här har det varit i flera år.

– Sedan Stortorget byggdes om har det bestämts att det ska vara liv och rörelse där, säger Jan Asplund.

– Någon gång per år blir det bullrigt på Stortorget på grund av andra evenemang och då är det inte lika trevligt för Jämtens Marknad att vara där.