Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämte slog till med sitt första SHL-mål

Alla ville prata med ÖIK-fostrade Christoffer Forsberg efter Färjestads segermatch mot Luleå på lördagen.

– Jag tar för mig mycket mer på isen i år, säger 19-åringen, efter att ha gjort sitt första SHL-mål.

Christoffer Forsberg övertygande säsongsstart i Färjestads J20 gjorde att han för några veckor sedan blev uppkallad till A-laget.

Debuten bjöd på ett smått otroligt scenario – ett möte med pappa Roger Forsberg i HV71-båset.

– Det är klart att det kändes kul. Han har ju alltid varit den som följt mig och stått i mitt bås. Men väl där ute på isen tänkte jag inte på att jag hade min pappa i andra båset, säger Christoffer Forsberg.

Färjestad förlorade och Roger valde att inte ta upp själva matchen när far och son möttes efteråt.

– Han vet att jag är en väldigt dålig förlorare, så han frågade mest om annat.

På lördagen gjorde Christoffer Forsberg sin femte raka match för A-laget, då Färjestad valde att satsa på en renodlad juniorkedja hemma mot Luleå.

Forsberg fick spela med den 20-årige tjecken Tomáš Hyka och 19-årige Johan Olofsson från Arvika.

– Vi sa till varandra att vi bara skulle gå ut och köra, och det gjorde vi, berättar Forsberg.

Första perioden såg ut att sluta mållös när jämten slog till i slottet. Framspelad av backen Niklas Arell tryckte Christoffer Forsberg in 1–0 till hemmapublikens jubel.

– Jag gick in centralt och fick ett bra pass av Arell (Niklas). Jag tog emot och avslutade. Pucken gick in. Riktigt skönt!

Färjestad vann matchen med 3–0, men Christoffer Forsberg förhåller sig ödmjuk till sitt nyvunna förtroende i A-laget.

– Det är mycket hårt jobb som krävs. Jag känner mig mycket starkare i år och har fått ett bättre självförtroende. Men när du kommer upp så här får du ta de byten du får och göra det bästa du kan, säger han.

På söndagen spelade Christoffer Forsberg återigen med J20-laget i mötet med Linköping. Han slog då till med ett mål och en assist. Färjestad vann matchen med 3–2.