Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämte ska inreda i ny tv-tävling

/

Gudarna ska veta att det finns gott om dem, men vem är egentligen Sveriges bäste hemmafixare? I dag börjar tv-serien ”Stora Byggslaget” där en av deltagarna är 23-åriga designstudenten Anna Ekberg, från Rossbol i Jämtland.
– Mitt lag har haft ganska svårt att samarbeta, det blir nog en dokusåpa i inredning, säger hon.

Annons

Under åtta sommarveckor får tv-tittarna följa kampen i TV3 när två lag gör upp vem som är bäst på att designa och bygga om sitt hem. Inför programmet har produktionsbolaget byggt upp två så kallade skalfärdiga hus mitt emot varandra. Insidorna är helt nakna förutom spån- och gipsskivorna. De tävlande inreder allt från sovrum och kök till uteplatser.

– Jag har jobbat väldigt mycket med personliga saker och mina egna projekt. Jag ångrar inte att jag hoppade på programmet, men man är ju lite orolig över hur man kommer att framställas i tv. Kanske blir jag bitchen som alltid vill ha rätt, säger Anna och skrattar.

Juryn består av superinredarna Simon Davies och Tomas Cederlund samt byggledaren Jonny Ljungman. Anna beskriver trion som hård men proffsig.

Hur ser det ut hemma hos dig själv?

– Det är ljust med många personliga saker. Jag gillar vitt och neutralt eftersom det rensar tankarna. Och så brinner jag för belysning, det är jätteviktigt om man vill framhäva något.

Mer läsning

Annons