Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtarnas stora guldjakt

Under en OS-säsong blir EM ett genrep.

I Stavanger hoppas de svenska curlingdamerna på att få ett kvitto på att OS-formen är på väg.

– Vi är jättesugna på guldet och går för det, säger Christina Bertrup.

Under onsdagen lyfte planet till norska Stavanger – i morgon börjar allvaret och Europamästerskapet för Bertrup och hennes lagkamrater.

Ett stopp på vägen mot OS i Sotji i februari förstås – men inte oviktigt för det.

– Nu kan vi få ett kvitto på att vi är i form eftersom vi för lag i Europaeliten, säger Bertrup och tillägger:

– EM har varit höstens mål.

Länskopplingen är stark i både damernas och herrarnas EM-lag. Maria Prytz och Margaretha Sigfridsson är båda från Sveg och coach är Östersundsbon Fredrik Hallström.

I Niklas Edins herrlag är Hedesonen Fredrik Lindberg en viktig kugge och Oskar Eriksson, från lag Lit Eriksson, är reserv.

Damerna har siktat in sig extra hårt på OS i februari. Sedan den 1 oktober har alla medlemmar i laget varit tjänstlediga för att på heltid kunna satsa mot just OS-turneringen.

– Kvaliteten har ökat. Nu behöver vi inte vara stressade utan kan välja att köra dubbelpass och mer kvalitetsträningar, säger Bertrup, som också berättar att de har satsat mer på det taktiska än någonsin tidigare.

– Vi har träffat coachen (Fredrik Hallström) oftare och pratat mycket om det.

Kanske syns det redan i helgen vid EM.

– Vi var ganska slitna vid den här tiden i fjol. Nu har vi förhoppningsvis mer energi för även om vi tränar mer så har vi också mer tid för återhämtning.