Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtar på Konstnärernas höstsalong

/

Annons

Anna Erlandsson, Krokom, Kaj på Höjda, Hammerdal, Mari Vedin Laaksonen, Östersund, och Karl-Otto Myrstad, Häggenås, representerar länet på Konstnärernas höstsalong på Kistamässan i Stockholm nu till helgen, 11–13 september.

I år är det första gången på 28 år som den vanliga konstmässan (tidigare Stockholm Art Fair, numera Art Sthlm) ställs in. På grund av finanskrisen har många gallerister blivit försiktiga och vågar inte satsa.

Det ger utrymme för Kistamässan att testa ett nytt koncept, där den enskilde konstnären ställer ut i egen regi, och inte genom gallerier. "Detta är ett starkt uttalat önskemål vi fått från många konstnärer genom åren", skriver mässan på sin hemsida.

Inbjudan har gått ut till alla konstnärer som är medlemmar i KRO/KIF, Konstnärsförbundet, Skulptörförbundet, Grafiska Sällskapet och Svenska Tecknare. 223 konstnärer från hela landet deltar. De visar och säljer sin konst i varsin egen monter och de flesta tekniker finns representerade – måleri, akvareller, teckningar, grafik, foto och skulptur.

Mer läsning

Annons