Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtar bakom Myllymäkis seger

När kock-EM, Bocuse d'Or Europe 2014, avgjordes i veckan fanns fyra Jämtar med för att lyfta de jämtländska smakerna från fälten, skogen och fjällen.

Annons

Bakom Europamästaren Tommy Myllymäki fanns Elaine Asp och Thomas Johansson från Glen som svarade för smakerna från fjällen, stjärnkocken Niklas Ekström stod för smakerna från skogen. Dessutom fanns Jonas Dahlbom från Åre med i teamet bakom segraren.

– Ytterligare en gång bevisa Jämtland Härjedalen att vi ligger i framkant gällande gastronomi och mat både i Sverige och Europa, säger Mårten Wikner, Gastronomy Jämtland Härjedalen.

Länet hade också en monter i anslutningen till tävlingen där besökare tipsades om matresor till fjällen och fick prova torkat renkött, naturell sav och gransirap.