Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtar avslutar säsongen på Mantorp

Två jämtar finns i startfältet vid säsongsfinalen för STCC på Mantorp.

Emelie Moe i Clio Cup och Alx Danielsson i huvudklassen.

Medan Danielssons mål är att försöka avsluta så högt upp som möjligt i STCC-klassen, har Emelie Moe ett annat utgångsläge.

Hon är med för att se och lära.

– Det har varit jättesvårt eftersom jag kom in så sent, mitt under säsongen. Jag har fått konkurrera med drivna förare som i många fall går på Motorsportsgymnasium.

• Vad har varit tuffast?

– Att de i täten kör så fruktansvärt snabbt. Men jag är nöjd. Jag håller fortfarande på att lära mig bilen. Nästa år ska vi köra alla tävlingar.

Emelies slutliga mål är fortfarande att ta sig ända upp till kungaklassen, STCC. I det avseendet är Clio Cup JTCC en idealisk start.

– Det är en bra instegsklass när man kommer från kartingvärlden. Att den dessutom är en enhetsklass, där alla har samma förutsättningar, gör det också bättre rent ekonomiskt.

Emelie har förberett sig inför helgen med att köra ett sextimmarsrace på MittSverigebanan i Härnösand. Där har hon fått nyttiga timmar i bilen.

Programmet på Mantorp Park är test, kval och tävling 1 på fredag, samt tävling 2 på lördag.