Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämt-Lin

Jämt-Lin har haft sitt årsmöte i Kaxås Bygdegård, där Anna Greta Eriksson hälsade välkommen med ett mycket gott fikabord och uppskattad underhållning av Olle Simonsson.

Cirka 15 medlemmar från skilda delar av länet hade hörsammat kallelsen till årsmötet. Till mötesordförande valdes Stina Eliasson. Hon blev också vald till föreningens ordinarie ordförande efter Astrid Åsgårdh, som avböjt omval. Styrelsen blev i övrigt omvald. Till kontaktombud i länet valdes Norr: Ibu Schupp Jonasson, Strömsund. Syd: Torbjörn Salomonsson, Svenstavik. Öst: Ingegerd Hobring, Hammarstrand. Väst: Anna Greta Eriksson, Kaxås och Härjedalen: Anna-Märta Larsson.

Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen deltagit med demonstration av linberedning och försäljning på Jamtlis vårmarknad, linodling vid hembygdsgårdarna i Näs och Lit, sex medlemsträffar med intressanta teman, en resa till Ångermanland, där Brynge kulturområde besöktes under en av sina lindagar. Där fick deltagarna en intressant historia berättad och demonstration av deras stora, gamla och nya lärftmanglar, liksom demonstration av linoljepressning och oljebehandling av tyg. Strutsfarmen i Överhörnäs och kryddodling i Holm och konstutställning med fika i Para hembygdsgård förgyllde dagen ytterligare.

Tre efterlängtade medlemsblad, har som vanligt distribuerats. Kommande års verksamhet fortsätter med medlemsträffar, en resa till Lillhärdal och Överhogdal med mera.

Efter förhandlingarna bjöds deltagarna på ett lotteri ordnat av Birgit Magnusson. Många fina vinster, de flesta tillverkade av Birgit, lottades ut.

Dagen avslutades med besök på Ateljé Lisbeth och Hämgjort i Äda, där vi fick lyssna till sång och musik spelad på Offerdalspipa och keramikfiol av Olle Simonsson.