Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jammande jazzare på länsbiblioteket

/
  • Björn Scharin, Rolf Fjellström, Ida Jonasson, Ante Gibson och Lars Hörnfeldt under gårdagens jazzafton ”Lördagsjam mitt i veckan”. Foto: Henrik Flygare

Under namnet lördagsjam mitt i veckan arrangerades det i går en jazzafton i improvisationens tecken.
Både äldre och yngre förmågor tog plats i hörsalen på länsbiblioteket för att jamma tillsammans.

Annons

En av kvällens unga förmågor på scen är sångerskan Ida Jonasson. Hon började med jazz genom att ha hört det i skolan och berättar entusiastiskt om vad det är hon gillar med musikstilen.

– I vanlig popmusik så skulle man börja om från början om man spelar fel, men det finns inget som är rätt och fel i jazz på det sättet, det är inte så bestämt. Man kan spela i två timmar utan att veta vad det är för låt man spelar, det är verkligen att musicera.

Ida Jonasson fick reda på evenemanget under gårdagen, men tyckte ändå att det var kul att ställa upp och sjunga när det gavs tillfälle.

– Det är jätteroligt.

Stig Sjöberg agerar trumslagare i ensemblen och berättar han spelat med kvällens saxofonister Lars Hörnfeldt och Rolf Fjellström sedan 1956, då de var tonåringar.

– Kärleken till den här musiken den håller än. Östersund har en lång tradition av jazzmusik

Hörsalen i länsbiblioteket kanske inte är den rökiga jazzklubb som man kan föreställa sig med den stämningsfulla musiken. Simon Lundhag som är en av de yngre besökande tycker ändå att det är ett trevligt arrangemang.

– Det är väldigt lite show och mer fokus på musiken.

Mer läsning

Annons