Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämlikheten är utgångspunkten

Unga människor hindras dagligen i sin dröm om självförverkligande.

Klasskillnader. Sociala och ekonomiska klyftor delar upp oss i olika lag. A-laget är de priviligerade och B-laget är vi som känner på verklighetens brutala vardag. Att man som ung blir uppdelad i olika lag är ett av våra största problem. Vi missar inte bara en hel generations förmåga att skapa ett bättre samhälle, vi missar individen när den sakta men säkert bryter ner sig själv i brist på frihet. Vi kan inte vänta länge. En hel generation kan inte gå förlorad på grund av vanlig, hederlig borgerlighet.

Att vara ung i dag är som att stå på en balansbräda. Vickar man åt ena hållet lite för mycket, så bryts hela balansen och man ramlar ner. Socialdemokratin vet hur viktigt det är för ungdomar att få komma upp benen igen. Vi är stärkta i vår övertygelse när vi menar att unga individer måste få göra misstag, för att sedan få mötas av ett samhälle där man får nya möjligheter för att förverkliga sitt livs dröm. Samhället är starkt när unga individer är trygga och vi unga ska inte behöva må dåligt för att bli bekräftad e som verkliga av politikerna.

Politiken har ett ansvar när det kommer till oss unga. Det måste finnas en regering som hör ropen när vi unga mår allt sämre i skolan, när vi bryter ner oss av stressen, när vi ständigt tänker på ytan och när vi inte orkar prestera enligt normen. Den konservativa och borgerliga regeringen har satsat enorma skattesänkningar för dem som redan är trygga och starka. Det är inte rättvisa.

KDU vill backa banden 50 år tillbaka. Familjen ska vara utgångspunkten, det ska vara mamma och pappa och allt ska vara så perfekt skulpterat att sprickor putsas över med värdekonservativa värderingar. Detta ska alltså föda unga individer som mår bra. Jag köper inte det här. Jag tror visst att det är viktigt med en stöttande familj, men jag tror att det är ännu viktigare för individen att få känna sig lika mycket värd, trots att allt inte är enligt normen. Med en ny regering tar vi stadiga kliv ut i framtiden där medeltida värderingar har lämnats bakom oss och där jämlikheten är utgångspunkten.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel