Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jaktprov för stövare i Strömsund

Jämtland-Härjedalens Stövarklubb arrangerade Norrskogsprovet i Strömsund vilket 10-års jubilerade i år. Martin Magnusson var kommissarie och ordnade med marker, vägvisare, domare, boende och sponsor.

Det blev ett barmarksprov där första jaktmorgonen bjöd på minus 9 grader. Alla hundarna kom på harslag, men ingen hund reste hare förrän klockan började närma sig två på eftermiddagen.

Bäst första dagen lyckades hamiltonhanen Argo med full tid, 120 minuter och 57 egenskapspoäng. Frostföre är ett före som hundarna tränar minst på och upplevs därför som svårbemästrat.

Förutsättningarna för andra dagen upplevdes av domare och hundförare som lika svårt som dagen innan. De flesta dreven slutade med att haren trixade bort hundarna vid torra grusvägar, där vittringen efter haren var speciellt dålig. Även denna dag var Argo jämn i sitt agerande och klarade ett andraprisdrev.

Sammantaget vann hamiltonstövaren Argo med ett förstapris i elitklass och den bedriften var han ensam om. Ägare till Argo är Tommy Pettersson i Gällö.

Prisvinnande hundar i Elitklass:

1 Ekl Ham. Argo-06, 120+57, 88+54, ägare Tommy Pettersson, Gällö

2 Ekl Ham. Svarthögens Dortan-09, 82+51, 82+52, ägare Valdi Waher, Hammerdal

3 Ekl Ham. Trittbergets Ross-11, 62+49, 90+55, ägare Bengt-Ove Månsson, Nälden

3 Ekl Ham. Trittbergets Pöjk-11, 92+57, 43+47, ägare Anton Nilsson, Föllinge

Rolf Pellving