Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jaktmässan som lockar tusentals

Besökarna trängdes och trivdes på Fäviken Game Fair som verkar bli mer och mer populär för varje år.
Första dagen kröntes med heta Jill Johnsons countryrock.

Det är i Åre kommun som det händer den här helgen. Dels så arrangeras Glamusikfestivalen i Hallen. Dessutom så är det stor motorcykelträff i Åre.

Men framför allt så är det Fäviken Game Fair som lockar besökare från när och fjärran.

– Det är den bästa jaktmässan här i Norden. Ska man hitta något liknande får man åka långt, hyllar Gunnar Alfell, som åkt till Fäviken från norska Levanger. Med sig hade han sin hagelbössa som han provade på lerduvor.

– Jag har också köpt en jaktradio, säger han.

Besökarna bjöds under fredagen på en salig blandning av tornerspel (samarbete mellan svenska och ukrainska ryttare), skytteuppvisning med Jocke Smålänning, lådbilsrally och mycket, mycket mer. Allt i en värme som snarare för tankarna till Medelhavet än västra Jämtland.

Borta vid skyttebanorna stod Peter Lissjanis och Stina Wedin och tävlade med varandra i pistol- och revolverskytte mot tavlor 15 meter bort. Med niomillimeterspistolen blev det oavgjort. Men när det blev dags för 44 Magnumsrevolvern så lyckades Peter sätta samtliga skott och avgick som vinnare.

– Det är andra gången i mitt liv som jag provar så det är lite överraskande, säger Peter som säger att han åkt till Fäviken för att uppleva stämningen.

För LT:s utsände blev det däremot bom på samtliga tre skott med Magnumrevolvern vars rekyl är något i hästväg. Något som ytterligare understryker Peter Lissjanis prestation.

Många av besökarna passade på att svalka av sig i Kallsjön bara några hundra meter från knallestråken (mer än 200 utställare).

– Det är allt trevligt folk som är här, anger Johanna Gärdin, Offerdal, som skäl till att besöka Fäviken.

De senaste åren har Fäviken bokat stora folkkära artister som Sven-Ingvars. På fredagen var det Jill Johnson som underhöll.

– Hon är härlig, säger Johnny Nilsson från Klövsjö.

– Jag tyckte nog det var bäst för ett par år sedan då Sven-Ingvars spelade, kontrar hans kompis Cecilia Axelsson.

När Jill Johnson väl klev på scenen klockan tio på kvällen var det smockfullt vid scenen.

Fäviken Game Fair fortsätter under lördagen och avslutas på söndagen.