Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten på de röda byxorna

En psykologisk thriller om Dansbandskampen med Patriks Combo i huvudrollen.

Annons

I kväll gäller det! Det är nu Patriks Combo ska charma tv-tittarna och danspubliken i programmet ”Dansbandskampen”. Och det är första intrycket det hänger på. Det vet ju alla numera. Men om man dessutom bara har en minut och fyrtio sekunder på sig att göra ett intryck överhuvudtaget så kan ett par röda brallor göra skillnad. Det tror sig Patrik Zakrisson veta.

Trummisen Anders Erlandsson är mer tveksam. Är ett par klarröda byxor verkligen vad den konservativa delen av dansbandspubliken vill ha? Tillsammans med bara armar i en cirkusväst?

– Nja, det här är svårt, säger han fundersamt.

– Jag är med på det mesta, säger gitarristen Fredrik Magnusson. Som om det skulle göra något lättare.

Medlemmarna i Patriks Combo är på shoppingrunda i Östersunds centrum. Det finns ett par röda manchesterbyxor i Westvalls skyltfönster. Fel material och fel stuk, säger Patrik. Längre in hänger ett par vinröda kostymbyxor. Alla tittar på Patrik. Fel färg är domen. Maguns Hjelm dyker upp från källaren med chinos kanske i den rätta färgen. Patrik nyper i tyget och försvinner in i provhytten. Efter en kort granskning i spegeln har han bestämt sig: Nej, de går bort, de blir så lätt skrynkliga.

– Vi får titta vidare i Stockholm, jag har fått tips om att både Brothers och Algots herrekipering ska ha röda byxor, säger han.

Egentligen är det ingen akut brådska. De behöver inte byxorna till lördagens tv-program då de tänker spela Lena Philipssons ”Det gör ont” iklädda svarta byxor. Det är till nästa lördag en nederdel i färg skulle sitta som en smäck. Om de går vidare i tävlingen vill säga.

– Jag är egentligen inte så nervös för att vara med i tv. Jag tror inte att man kommer att tänka på kamerorna så mycket. Men jag är lite nervös för att inte gå vidare, erkänner Anders.

– Inte heller jag har känt någon större oro, säger Patrik. Men jag kan inte förneka att jag blev lite röd i ansiktet när jag såg förhandsprogrammet i veckan. Alldeles rödsnapsig.

Patriks Combo kommer att förbli Patriks Combo, oavsett hur det går i ”Dansbandskampen” i kväll. Det löftet ger trion till länsborna. De kommer fortfarande att spela både egna låtar och covers och dyka upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang; på afterski, företagsspelningar, 50-årskalas, krogstråk och i revy. De gillar kontrasterna och skulle inte vilja leva utan dem.

– Ena dagen vill man göra ett utsålt Globen och den andra ett vardagsrum för 20 personer. Det blir sällan långtråkigt. Vi vill fortsätta som vi alltid har gjort, men vi kanske byter ut en del av arbetsfältet mot dansbanor. Man vet aldrig, säger Patrik.

Nej, man vet aldrig. Patrik Zakrisson, Anders Erlandsson och Fredrik Magnusson vet i alla fall att de i kväll står inför sitt livs chans att slå igenom i hela Sverige.

– Ja, tänk, man kanske får flytta till Monaco efter det här, säger Anders. Jag har hört att det har en del problem med ihärdiga journalister där, men om det blir ett problem så tar vi det då.

Humorn är nog det sista som lämnar Patriks Combos skuta.